Baltzarista sanottua

"Baltzarin lähestymistapa ihmiseen ei muistuta ketään suomalaista kirjailijaa. Lähinnä tulevat mieleen amerikkalaiset Erskine Caldwell ja John Steinbeck."

Erkki Kiviniemi, Uusi Suomi 26.10.1988


"Veijo Baltzar on suuri suomalainen ja eurooppalainen kulttuuripersoona. Monipuolisten kirjallisten ja taiteellisten ansioidensa ohella hän on dynaaminen kulttuurinen ja yhteiskunnallinen toimija. Baltzar on yksi harvoista suomalaisista, joilla on kantavuutta Euroopan kulttuuri-elämässä, erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä."

Entinen pääministeri Paavo Lipponen


"Tunnen Veijo Baltzarin pitkältä aikaa, hänen kirjoistaan ja taideteoksistaan. Olen aina ihaillut hänen historiantajuaan, tiettyä energisyyttä, ja sitä, että hän jaksaa inspiroida muita ihmisiä. Hän on loistava tyyppi!"

MEP Liisa Jaakonsaari


"Emme hyödynnä riittävästi kulttuuria ennaltaehkäisevänä ja voimauttavana tekijänä, elämänlaadun mittarina. Monikulttuurinen yhteiskunta vaatii meitä kaikkia kasvamaan asenteissa, ja kulttuuri ja luovuus ovat siinä keskeisimmässä asemassa. On suuri etu, että meillä on riveissämme kulttuurin ja luovuuden moniottelija kulttuurineuvos, kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Veijo Baltzar, joka nostaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti arvokysymykset ja luovuuden esiin."

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne


"Kulttuuri on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, mutta siihen ei panosteta, eikä siitä puhuta - arvokeskusteluja ei käydä. Me tarvitsemme äänitorven, rohkean puolestapuhujan, kulttuurineuvos Veijo Baltzar eduskuntaan!"

Seela Sella