Muu tuotanto

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin tuotanto koostuu sadoista romaaneista, näytelmistä, runoista, teatteriesityksistä ja kuvataiteesta. 1960-luvulla alkaneen uransa aikana Baltzar on yli 72 luovan teoksensa sekä kulttuuripoliittisen toimintansa kautta toiminut merkittävänä sillanrakentajana kulttuurien välillä.


Veijo Baltzar on kansainvälisesti johtava mustalaiskirjailija, jota on luonnehdittu kansansa Lönnrotiksi. Kirjailija on omistanut suuren osan kirjallisesta tuotannostaan mustalaiskulttuurille sekä mustalaiskansan ja eri kulttuurien välisen vuorovaikutuksen rakentamiselle taiteen keinoin.
Veijo Baltzar on palkittu teatterintekijä. Hän on perustanut ja johtanut Pohjoismaiden ensimmäistä ja ainoaa ammatti-mustalaisteatteri Dromia, opettanut Teatterikorkeakoulussa ja tekee aktiivisesti kuvataidetta. Baltzarin luoma näyttely ”Miranda – mustalaisten holokausti” lanseerasi maailman-kiertueensa v. 2017 osana kansainvälistä EU:n Kansalaisten Eurooppa -ohjelman tukemaa Mirandan silmin -hanketta.